Lëmsh

​Zbulohet një kandil deti i rrezikshëm në Adriatik

 

Qendra për Kërkime Detare në Rovinj të Kroacisë thotë se ka identifikuar një lloj të rrezikshëm kandil deti.

Bëhet fjalë për të ashtuquajturat kapelet e kandil deti (Aurelia solida), hydromedusa (Aequorea forskalea), mushkëritë e detit (Rhizostoma pulmo) dhe kandil deti me busull (Chrysaora hysoscella).