Lëmsh

Gruaja nga Nepali, e para në botë që ngjitet në Everest për herë të dhjetë

 

Në moshën 48-vjeçare, gruaja nga Nepali, Lhakpa Sherpa, është ngjitur në malin Everest për herë të 10-të, raportoi BBC-ja të enjten.

Arritja e saj, e raportuar nga vëllai i saj dhe e konfirmuar edhe nga një zyrtar nepalez, e bën atë gruan e parë që e arrin një gjë të tillë.