Lëmsh

Fallxhori i fundit rom në Hungari që ende ruan traditat

 

Zoltan Sztojka, sipas rrëfimit të tij se është fallxhori i fundit rom në Hungari, vendos 36 letra tarot të vjetruara në një tryezë në shtëpinë e tij në fshatin Soltvadkert, dhe i shikon ato.

Ndërsa i kthen letrat me gishtërinjtë e tij të fortë, ai u paraqet klientëve të tij - të cilët i quan "pacientë" - detaje të së kaluarës, të tashmes dhe të ardhmes së tyre, një aftësi parashikimi që ai thotë se e ka trashëguar nga një "prejardhje e pandërprerë familjare" e fallxhorëve që takohen përsëri në 1601.