Lëmsh

“Lego” zotohet t’i eliminojë stereotipat gjinorë në lodra

 

Studiuesit kanë zbuluar se teksa vajzat po bëheshin më të sigurta dhe më të prira për t’u përfshirë në një gamë të gjerë aktivitetesh, e njëjta gjë nuk ndodhte edhe mes djemve, ka raportuar “Guardian”

Gjiganti i lodrave “Lego” ka njoftuar se do të angazhohet në eliminimin e stereotipave gjinorë nga lodrat, pasi që një studimi global që ka porositur kompania ka zbuluar se pozicionimet për lojë dhe karrierat e ardhshme mbeten të pabarabarta dhe kufizuese.

Studiuesit kanë zbuluar se teksa vajzat po bëheshin më të sigurta dhe më të prira për t’u përfshirë në një gamë të gjerë aktivitetesh, e njëjta gjë nuk ndodhte edhe mes djemve, ka raportuar “Guardian”.