Lëmsh

Imazhet 3D tregojnë se zorrët e peshkaqenit funksionojnë si valvula e Teslas

 

Përkundër asaj që portretizojnë mediat e njohura, ne në të vërtetë nuk dimë shumë se çfarë hanë peshkaqenët. Dihet edhe më pak për mënyrën e tretjes së ushqimit dhe rolin që ata luajnë në ekosistemin e oqeanit.

Për më shumë se një shekull, studiuesit janë mbështetur në skica të sheshta të sistemeve të tretjes së peshkaqenëve për të dalluar se si funksionojnë - dhe si ajo çfarë hanë dhe nxjerrin ndikon në speciet e tjera në oqean. Tani, studiuesit kanë prodhuar një seri skanimesh 3D me rezolucion të lartë, të zorrëve nga disa specie peshkaqenësh që do të avancojnë të kuptuarit se si peshkaqenët hanë dhe tretin ushqimin e tyre.