Lëmsh

Shpëtohet syri i tigrit në operacionin e parë të këtij lloji në botë

Foto: Shepreth Wildlife Park
 

Syri i një tigri është shpëtuar, në atë që besohet të jetë operacioni i parë i llojit të tillë në botë.

Tigri i quajtur Ratna, 17-vjeçar, jeton në parkun "Shepreth Wildlife Park" afër Universitetit të Cambridge, ndërkohë që stafi e kishte vërejtur se syri i tij i majtë, të cilit më parë i ishte hequr perdja, po përkeqësohej, dhe pas ekzaminimeve u diagnostikua një ulçerë e kornesë, nga një specialist veterinar i syrit.