Lëmsh

Sonte, superhëna e parë e vitit 

 

Superhëna e parë e vitit do të dalë sonte dhe do të pasohet nga dy superhëna të tjera në 2021.

Superhënat ndodhin kur Hëna kalon më afër Tokës në orbitën e saj eliptike, në mënyrë që hëna e plotë të duket më e madhe se zakonisht.