Lëmsh

Elon Musk premton 100 milionë dollarë për heqjen e dyoksidit të karbonit nga Toka

Foto: Reuters
 

Elon Musk ka premtuar 100 milionë dollarë drejt një gare të re globale që do të sfidojë ekipet për të hequr dyoksidin e karbonit nga atmosfera e Tokës.

Drejtori i përgjithshëm i “SpaceX” dhe “Tesla” ka thënë se Fondacioni “XPrize” do të drejtojë konkursin për katër vjet, me një synim përfundimtar të “negativitetit të karbonit, jo neutralitetit”, shkruan Indenpendent.