Lëmsh

Gjermanët i bëjnë të ecin sërish minjtë e paralizuar

Gjermanët i bëjnë të ecin sërish minjtë e paralizuar
Foto: Reuters
 

Studiuesit gjermanë kanë mundësuar që minjtë e paralizuar pas dëmtimeve të palcës kurrizore të ecin përsëri, duke rivendosur një lidhje nervore të konsideruar deri më tani e pariparueshme tek gjitarët, duke përdorur një proteinë të injektuar në tru.

Dëmtimet e palcës kurrizore tek njerëzit, zakonisht të shkaktuara nga sportet apo aksidentet, i lë ata të paralizuar sepse jo të gjitha fijet nervore që bartin informacionet në mes të muskujve dhe trurit, janë në gjendje të rikuperohen.