Lëmsh

Një burrë përballet me 12 vjet burg për gërmim në varreza

Foto: CNN
 

Një burrë nga Utahu ka gërmuar në varrezat në parkun Yellowstone për të gjetur thesarin e quajtur “Forrest Fenn”, e që ishte një arkë e mbushur me ar dhe xhevahire që ishte fshehur në SHBA.

52-vjeçari Rodrick Dow Craythorn mund të shkojë në burg për 12 vjet për këtë veprim, sipas prokurorëve. Ai është deklaruar fajtor nën akuzën e gërmimit të burimeve arkeologjike dhe dëmtimit të pronës së SHBA-së, ka thënë Zyra e Prokurorit të SHBA-së, ndërsa për të vendoset në mars.