Lëmsh

Gjenet e njeriut e bënë trurin e majmunëve dyfish më funksional, ose më të përparuar sesa të njeriut

Gjenet e njeriut e bënë trurin e majmunëve dyfish më funksional, ose më të përparuar sesa të njeriut
 

Studiues japonezë dhe gjermanë kanë injektuar gjene njerëzore në trurin e majmunëve, duke bërë që sistemi nervor i tyre te rritet dy herë më shumë.

Nga ky eksperiment shqetësues laboratorik u zbulua se futja e gjenit njerëzor të quajtur ARHGAP11B te majmunët, rezultoi me ndikim të madh te pjesa e trurit e cila është përgjegjëse për gjuhën, arsyetimin, mendimin e vetëdijshëm apo funksione të tjera shumë të rëndësishme.