Lëmsh

Rekord absolut i temperaturave në Kanada për nëntorin

 

Montreal, 11 nëntor – Qyteti i Montrealit ka thyer një rekord absolut të temperaturave për një muaj nëntor me 22,4 gradë Celsius, ndërkohë që pjesa qendrore dhe lindore e Kanadasë kanë njohur që prej disa ditë një valë nxehtësie e pazakontë, theksoi ”Environnement Canada”, transmeton atsh raportimin e AFP-së.

“Nuk është regjistruar kurrë një vlerë prej 22,4 gradë Celsius për një muaj nëntor, është një rekord absolut i nëntorit”, theksoi meteorologia Mariane Peltier.