Lëmsh

Si formë përkujtimi, furrtarët në Bolivi gatuajnë bukën duke e formësuar në formë njeriu

Foto: Reuters
 

Derisa data e 31 tetorit njihet si festa e Halloëeen-it, qytetarët e Bolivisë janë përgatitur për organizimin e saj. Të dashurit e tyre që tashmë nuk janë në këtë botë, ata synojnë t’i përkujtojnë duke krijuar bukë në formën e tyre.

Furrtarët sipas Reuters, e gatuajnë brumin dhe e formojnë atë në bukë në formën e njerëzve, duke ua shtuar fytyrat e familjarëve. E njohur si “T’anta ëaëa”, bolivianët besojnë se kjo mënyrë e festimit do ua lehtësojë të vdekurve “udhëtimin” e vizitës.