Lëmsh

Gjendet bomba e Luftës së Dytë Botërore, ushtarakët amerikanë e “hedhin” në ajër

Gjendet bomba e Luftës së Dytë Botërore, ushtarakët amerikanë e “hedhin” në ajër
Foto: Ilustrim
 

Marina Amerikane ka shpërthur një bombë të periudhës së largët të Luftës së Dytë Botërore. Bomba ishte zbuluar diku në një plazh të Karolinës së Veriut.

Bomba ajrore ishte akoma aktive, sipas njësisë për shkatërrimin e mjeteve shpërthuese, ndërsa shpërthimi i saj ndodhi duke përdorur një kombinim të eksplozivëve përfshirë C-4 dhe efekti i saj shkaktoi tym në mbi 60 metra lartësi.