Lëmsh

Gjermania heq nga kushtetuta fjalën ”racë”

Gjermania heq nga kushtetuta fjalën ”racë”

Berlin, 21 tetor / – Fjala “racë” do të zhduket nga kushtetuta gjermane, ranë dakord kancelarja Angela Merkel, zëvendëskancelari, Olaf Scholz dhe ministri i Brendshëm Horst Seehofer, sipas ”Sueddeutsche Zeitung”.

Nisma është për shkak të një propozimi të të Gjelbërve, fillimisht i refuzuar.