Lëmsh

Qyteti kanadez ndryshon emër, s’donte të lidhej me mineralin helmues

Qyteti kanadez ndryshon emër, s’donte të lidhej me mineralin helmues

Banorët e qytetit të Asbestit, një provincë në Kanada kanë votuar pro ndërrimit të emrit të vendit të tyre.

Vendimi për ndërrimin e emrit erdhi për arsye që banorët nuk donin që qyteti i tyre të mbante emrin e mineralit të njohur asbest, që tani njihet si mineral shumë helmues që shkakton kancer të mushkërive dhe sëmundje të tjera, transmeton KOHA.