Lëmsh

Në pritje të shiut meteorik

Në pritje të shiut meteorik

Orionidi, shiu meteor i vjeshtës, do të arrijë kulmin e tij të martën dhe të mërkurën mbrëma në Hemisferën Veriore.

Orionidët janë aktivë çdo vit në tetor, zakonisht arrijnë kulmin rreth 20-21 tetorit.