Lëmsh

Ra nga lodhja në qendër të Tiranës, pas rehabilitimit lejleku Elsa nis shtegtimin drejt Afrikës

Ra nga lodhja në qendër të Tiranës, pas rehabilitimit lejleku Elsa nis shtegtimin drejt Afrikës

Punonjësit e ADZM Fier lanë të lirë Elsën, lejlekun e ri me origjinë nga Sllovenia, shtegtimi i të cilës ka qenë i mbushur me vuajtje dhe peripeci, ashtu sikurse edhe plot përkujdesje.

Elsa, me shumë mundësi e çelur në Slloveni, u unazua nga Muzeu i Historisë së Natyrës së Sllovenisë në datë 8 gusht të këtij viti, pasi ishte gjetur e plagosur rëndë pranë gjoksit, me shumë gjasë si pasojë e sulmit të ndonjë shpendi grabitqar. Elsa fillimisht u mbajt për 2 javë në qendrën e rehabilitimit në Muta të Sllovenisë, nga ku më tej është lëshuar.