Lëmsh

Akulli në Arktik bie në nivele rekord

Akulli në Arktik bie në nivele rekord

I nxehti i këtij viti, si dhe zjarret në pyje kanë bërë që akulli në arktik të shkojë në nivelin e tij më të ulët, për herë të dytë që prej se janë mbajtur regjistrime.

Ekspertët nga “National Snoë and Ice Data Centr” (NSIDC) zbuluan se akulli në detin e Arktikut ishte 1.44 milion milje katrorë, në fund të shkrirjes së verës vjetore.