Lëmsh

NASA ofron 35 mijë dollarë shpërblim për dizajn të tualetit për Hënë

 

Agjencia hapësinore NASA ka caktuar një detyrë ambicioze për t’i dërguar astronautët sërish në Hënë në vitin 2024, dhe natyrisht, ekuipazhi do të ketë nevojë për tualet gjatë misionit.

NASA do të adaptojë dizajnin e tualetit në anijen ‘Artemis’ që do të zbresë në Hënë, andaj duhet të funksionojë edhe në zero gravitet të hapësirës, por edhe gjersa është në Hënë, ku graviteti është për gjashtë herë më i vogël sesa në Tokë. Këto janë ndihmesat e paraqitura për dizajnuesit nga ana e NASA-s dhe HeroX, dhe të cilët kanë bërë thirrje të hapur për këdo nëse gjen zgjidhje për këtë problem, shkruan CNN, transmeton KOHA.