Lëmsh

Zogu i zhdukur shfaqet pas 136 mijë vjetësh

Zogu i zhdukur shfaqet pas 136 mijë vjetësh

Zogu aldabra, gjeli me pendë të bardha, mendohej të ishte zhdukur 136,000 vjet më parë. Megjithatë, ai u vu re kohët e fundit dhe i la shkencëtarët të tronditur.

Sipas hulumtimeve të botuara në revistën zoologjike Linnean Society, transmeton Shqip, një zog i parë gjatë fluturimit është rezultat i “evolucionit përsëritës”. Kjo do të thotë që gjenet, për të cilat mendohej se ishin në zhdukje, janë rishfaqur, domethënë, megjithëse kafshët mund të kenë kaluar prej kohësh që janë shuar, kjo nuk i pengon gjenet të zhvillohen sot.