Lëmsh

'Shpella misterioze nëntokësore' në Mars mund të përmbajë jetë

'Shpella misterioze nëntokësore' në Mars mund të përmbajë jetë
 

Ndërsa NASA do të vendosë të dërgojë një rover në Mars vitin e ardhshëm, një fotografi e publikuar rishtas për atë që duket se është një "shpellë nëntokësore" në Planetin e Kuq po shtron pyetje.

"Vrima, e treguar me ngjyrën përfaqësuese, duket se është një hapje për një shpellë nëntokësore, e ndriçuar pjesërisht në imazh," shkroi NASA në një postim në blog. "Analiza e kësaj dhe imazhet përcjellëse zbuloi që hapja të jetë rreth 35 metra e gjatë, ndërsa këndi i hijes së brendshme tregon se shpella bazike është afërsisht 20 metra e thellë".