Lëmsh

Përshpejtohet shkrirja e akujve në Grenlandë dhe Antarktidë

Përshpejtohet shkrirja e akujve në Grenlandë dhe Antarktidë
 

Sipërfaqet më të mëdha të akullit në botë, Grenlanda dhe Antarktida janë duke humbur masat që kanë për gjashtë herë më shpejt në krahasim me vitin 1990, falë ngrohjes klimatike.

Disa pamje satelitore të siguruara nga të dyja polet, kanë treguar në mënyrë të qartë tendencat e përshpejtimit të shkrirjes, kanë thënë shkencëtarët.