Kina më shumë miliarderë të rinj sesa SHBA-ja dhe India bashkë

Kina më shumë miliarderë të rinj sesa SHBA-ja dhe India bashkë

26 February 2020 13:49

Pekin, 26 shkurt – Vitin e kaluar, Kina rezultoi me trefishin e miliarderëve të rinj ndaj SHBA-së, të cilët pasurinë e tyre e kanë fituar kryesisht në sektorin farmaceutik, internet, argëtim, sipas renditjes së publikuar në revistën kineze ”Hurun Report” për njerëzit më të pasur në botë.

”Në rajonin e Kinës së Madhe, që përfshin Hong-Kongun dhe Tajvanin, numri i miliarderëve të rinj është rritur me 182 në 799 persona, në krahasim me 59 pasanikët e rinj në SHBA”, tregojnë të dhënat e revistës kineze, transmeton MIA.

‘’Kina sot ka më shumë miliarderë se sa SHBA-ja dhe India bashkë”, theksoi Rupert Hugeverf, themelues dhe kryetar i “Hurun Report”, sipas të cilit SHBA kanë 629 miliarderë, ndërsa India 137 miliarderë.

Gjatë 12 muajve, deri në fund të janarit të vitit 2020, aksionet e kompanive teknologjike në Kinë kanë shënuar rritje për 77 %, ndërsa kompanitë farmaceutike kineze për 37 %, duke e tejkaluar rritjen e përgjithshme globale.

Megjithatë, në majë të listës së njerëzve më të pasur në botë janë biznesmenët amerikanë, ndërsa vendi i parë tashmë tre vite me radhë i takon themeluesit të Amazon, Xhef Bezos, me pasuri prej 140 miliardë dollarëve.

Mes miliarderëve kinezë më i pasur është Xhek Ma, themelues dhe ish-shef i Alibaba-s, me pronë në vlerë prej 45 miliardë dollarë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme