Berlini shpall emergjencën klimatike

Berlini shpall emergjencën klimatike

11 December 2019 13:08

Berlini ndjek gjurmët e shumë bashkive në të gjithë botën që kanë deklaruar emergjencë klimatike.

Senati i Berlinit njofton shpalljen e emergjencës klimatike për kryeqytetin gjerman, duke i hapur rrugën përpjekjeve shtesë për sa i përket veprimeve mbi ndryshimin e klimës.

“Kemi bërë me dije se duam të shkojmë përtej qëllimeve tona aktuale për të ulur emetimet e dyoksidit të karbonit me 85%, krahasuar me nivelet e 1990”, deklaroi kryebashkiaku i Berlinit Michael Mueller.

Senatori Regine Guenther, i cili drejton departamentin e Mjedisit në Senat dhe hartoi vendimin, dëshironte të përfshinte një qëllim prej të paktën 95% para vitit 2050, por nuk mund të siguronte miratimin./abcnews.al

Komentet

Shto koment

Të ngjashme