Lëmsh

Dhjetë fjalët që s’mund të përkthehen në asnjë gjuhë

Dhjetë fjalët që s’mund të përkthehen në asnjë gjuhë

Në botë ekzistojnë rreth 7.000 gjuhë dhe nuk është për t’u habitur se disa nga fjalët e tyre nuk mund të përkthehen, me gjithë globalizmin dhe faktin se gjithnjë e më shumë njerëz mësojnë gjuhët e huaja, transmeton Koha.net.

librin “Më shumë se fjalë – fjalët e papërkthyeshme të dashurisë nga e gjithë bota” (More Than Just A Word – Untranslatable Words Of Love From Around The World), autorja Ema Blosk ka hulumtuar disa nga këto fjalë , shumica e të cilave lidhen me dashurinë.