Lëmsh

Tërmetet me pasoja tragjike që janë regjistruar në historinë njerëzore

Tërmetet me pasoja tragjike që janë regjistruar në historinë njerëzore

Sipas Sondazhit Gjeologjik të Shteteve të Bashkuara, Enciklopedia Britannica, (11 mars 2011, tërmeti dhe tsumani që preku Japoninë lindore nuk janë përfshirë në këtë listë, sepse vdekjet e shkaktuara, rreth 15,000, janë më pak se ato që vijnë nga tërmetet e listuara më poshtë), tërmeti më shkatërrimtar ka ndodhur në Kinë, në vitin 1556, në të cilin humbën jetën 830 mijë njerëz. Një tëmret tjetër, po ashtu shumë i fuqishëm, që ndodhi në këtë vend më 1976, la të vdekur 655 mijë vetë

Në vazhdim tërmetet më shkatërrimtare, të shënuara gjatë historisë.