Lëmsh

Na ishte njëherë Pasha Limani “rus”, sot NATO do ngrejë bazë detare

Na ishte njëherë Pasha Limani “rus”, sot NATO do ngrejë bazë detare

Dy gjërat që zakonisht të kujtojnë menjëherë Pasha Limanin të zbehen teksa merr rrugën për në Orikum. I pari incidentet shqiptaro-ruse me reagimin historik të detarëve shqiptarë dhe së dyti nëndetëset. Kadare i ka materializuar në letërsi, kurse mbi këtë “fiction” u ndërtua dhe filmi-propagandë “Ballë për Ballë”, shkruan “Shqip”.

Por së fundmi, një tjetër vendim duket se do të rikthejë “lulëzimin” e dikurshëm në Pasha Liman. Pas bazës ajrore në Kuçovë, në Shqipëri pritet të ndërtohet një tjetër bazë e NATO-s, por këtë herë detare. Bëhet fjalë për Pasha Limanin, e cila shumë shpejt mund të përdoret nga Aleanca e Atlantikut të Veriut.