Lëmsh

NASA: Në 2023-ën njerëzit zbarkojnë në Mars

NASA: Në 2023-ën njerëzit zbarkojnë në Mars
 

NASA ka projektuar në vitin 2033 zbarkimin e parë të qenieve njerëzore në Mars. Për të zbuluar sekretet e tij, astronautët do të duhet të qëndrojnë në planetin e kuq për një kohë të gjatë dhe do të kenë nevojë për një hapësirë jetese të rehatshme dhe relaksuese.

Këto muajt e fundit, agjensia amerikane e hapësirës ka nisur sfidën e ” Habitatit të Printuar në 3D”, një konkurs për ndërtimin e shtëpive tre dimensionale që mund të transferohen në Mars.