Lëmsh

Liqeni misterioz i “perëndive”

Liqeni misterioz i “perëndive”

I krijuar prej një erupsioni vullkanik rreth 2 mijë vjet më parë, liqeni misterioz i Japonisë Masho-ko, apo siç njihet shkurt Mashu, thuhet se është njëri prej më të kthjellëtëve në botën mbarë.

Ky liqe që reflekton si pasqyra shtrihet në parkun kombëtar Akan-Mashu të ishullit Hokkaido, në veri të Japonisë, dhe për popullin indigjen japonez, Ainu, konsiderohet të jetë i shenjtë, transmeton Koha Ditore shkrimin e BBC.