Lëmsh

Astronomët vërejnë shkreptima të ndritshme dhe “të papara”

Astronomët vërejnë shkreptima të ndritshme dhe “të papara”

Astronomët kurrë nuk e dinë saktësisht se çfarë të presin kur e drejtojnë teleskopin në ndonjë drejtim specifik - dhe nganjëherë ajo që ata e shohin është plotësisht e papritur.

Në këtë rast, astronomët po e përdorin teleskopin shumë të madh të Observatorit Jugor Evropian në Kili dhe Observatorit W. M. Keck në Hawaii për ta vëzhguar vrimën e zezë supermasive në qendër të galaktikës sonë.