Lëmsh

“Arrestohet Statuja e Lirisë” - vepra artistike e Izaac Zevalkingut

“Arrestohet Statuja e Lirisë” - vepra artistike e Izaac Zevalkingut

Murali i Statujës së Lirisë, e prangosur dhe përplasur në kofanon e veturës së policisë, është duke tërhequr vëmendjen në qendër të Las Vegasit, një ditë pasi zyrtari i lartë i Administratës së Trumpit për Imigrim sugjeroi që mbishkrimi i famshëm i Statujës të ndryshohet.

Nën pseudonimin “Propaganda e Ricikluar”, artisti dhe imigranti britanik Izaac Zevalking ka pikturuar këtë mural në fund të muajit të kaluar, para se kreu i Shërbimit për Shtetësi dhe Imigrim Ken Cuccinelli, me shaka, sugjeroi të ndryshohet mbishkrimi i Emma Lazarusit të gdhendur në Statujën e Lirisë me: “M’i sillni të lodhurit dhe të varfrit tuaj që mund të qëndrojnë në të dy këmbët e tyre dhe të cilët nuk do të bëhen ngarkesë publike”, shkruan “The Guardian”.