Lëmsh

Në Iran prezantohet qilimi më i madh në botë, 600 metra i gjatë

 

Qilimi më i madh në botë me gjatësi 600 metra, u prezantua në Panairin Ndërkombëtar të qilimave të punuar me dorë në Tabriz.

Ai është punuar në 60 modele dhe 70 ngjyra, ndërsa peshon tre ton. Për gjithë këtë janë nevojitur gjashtë vjet punë dhe atë në dy ndërrime.