Lëmsh

​Zbulohet metan në Mars, mund të jetë prodhuar nga bakteret

​Zbulohet metan në Mars, mund të jetë prodhuar nga bakteret
 

NASA njoftoi se roboti “Curiosity” kishte detektuar sërish në Mars metan, një gaz që mund të çlirohet nga bakteret, por gjithashtu nga ndërveprimi mes gurëve dhe ujit.

“Me gjetjet e deri tanishme nuk jemi në gjendje të përcaktojmë nëse metani është me origjinë biologjike apo gjeologjike, si dhe nëse është antik apo i tanishëm”, deklaroi Paul Mahaffy, përgjegjës shkencor i NASA-s.