Lëmsh

Borë e zezë në Siberi, pamje e bukur e fenomen i frikshëm

Borë e zezë në Siberi, pamje e bukur e fenomen i frikshëm
 

Zona e Kemerovos në jugperëndim të Siberisë ka shokuar njerëzit, të cilët shpërndanë në rrjetet sociale fotot të borës me ngjyrë te zezë. Pamja duket e bukur, por fenomeni i frikshëm.

Kjo sipas ekspertëve të mjedisit ka të bëjë me ndotjen. Në këtë zonë operojnë industritë e minierave të qymyrit dhe emetimi i tymit të zi ka bërë që bora të kthehet në ngjyrë te zezë.