Lëmsh

Shkatërrimi i Tokës do të ndodhë pas... 22 miliardë vjetësh

Foto: Anthony Burgess
 

Teoria e “pushimit të madh”, thotë se në një kohë mund të vijnë në një pikë në të cilën gjithësia është “thyer” dhe do të shkatërrohet çdo gjë.

Ky model është i bazuar në idenë se nëse universi vazhdon të përshpejtojë zgjerimin e tij, në fund do të vijë në momentin në të cilin të gjitha forcat që e mbajnë atë së bashku, do të mposhten nga energjia e errët.