LAJMET E MBRËMJES

Konjufca: Dinari, instrument i Serbisë për t’iu bërë presion serbëve të Kosovës

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Pagesa e pakontrolluar me dinarë të Serbisë është vlerësuar si mjet presioni ndaj serbëve të Kosovës për të mbështetur Listën Serbe, tha kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca. Ai u shpreh se përdorimi i dinarit ishte ilegal gjatë gjithë kohës dhe se për këtë çështje nuk ka pse të negociohet me askënd

Kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca, u është përgjigjur shteteve perëndimore të cilat po insistojnë në shtyrjen e zbatimit të Rregullores së Bankës Qendrore të Kosovës.

Konjufca tha se përdorimi i dinarit ka qenë ilegal gjatë gjithë kohës në Kosovë dhe se për këtë nuk ka nevojë të negociohet me askënd.