LAJMET E MBRËMJES

Bislimi akuzon Serbinë për synim të krijimit të tensioneve artificiale

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Policia dhe Dogana nuk kanë lejuar të mërkurën futjen në Kosovë të një furgoni që po bartte dinarë të Serbisë. Sipas Doganës, palës serbe i është sqaruar se pa vendim të Bankës Qendrore të Kosovës nuk lejohet qarkullimi i mjeteve monetare. Zv.kyreministri Besnik Bislimi e ka akuzuar Serbinë se po tenton të krijojë tensione artificiale.

Një furgon që po barte rreth 117 milionë dinarë nga Serbia ka tentuar që të futet në Kosovë përmes pikës kufitare në Jarinjë, por është ndaluar nga Policia dhe Dogana.

Autoritetet kosovare kanë sqaruar se qarkullimi i monedhave të tjera nuk lejohet pa autorizimin e Bankës Qendrore të Kosovës.