LAJMET E MBRËMJES

Një grup qytetarësh serbë kanë iniciuar shkarkimin e kryetarëve të katër komunave veriore

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Një grup qytetarësh të komunitetit serb kanë ndërmarrë nismën për shkarkimin e kryetarëve të katër komunave në veri. Ato i kanë deponuar në Mitrovicë të Veriut dhe në Zveçan, ndërkaq në Zubin-Potok dhe Leposaviq thanë se nuk kanë shkuar të tillat. Autoritetet lokale theksuan se nisma synon ngritjen e tensioneve, para zgjedhjeve në Serbi.

Në dy prej katër komunave të veriut të banuara kryesisht me serbë janë deponuar kërkesa për inicimin e procesit të shkarkimit të kryetarëve, nëpërmjet peticionit.

Në kërkesën që një grup qytetarësh ia ka adresuar ekzekutivit të Mitrovicës së Veriut theksohet se shkarkimi duhet të ndodhë, meqë, sipas tyre, komuna nuk po ofron shërbime efikase e kryetari po merr vendime të njëanshme.