LAJMET E MBRËMJES

Shoqëria civile kërkon nga Ministria llogaridhënie për dhunën mbi baza gjinore

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Në kuadër të fushatës kundër dhunës me bazë gjinore, të mërkurën është lansuar “Programi kombëtar për trajtimin e kryerësve të dhunës ndaj grave”, i cili ka për qëllim ndryshimin e sjelljeve të dhunshme të kryerësve. Përfaqësues të shoqërisë civile kanë thënë se Ministria e Drejtësisë, që është organizatore e kësaj fushate, duhet të marrë përgjegjësinë për eliminimin e dhunës

Ministrisë së Drejtësisë i është kërkuar më shumë përgjegjësi në luftimin e dhunës në baza gjinore nga përfaqësues të shoqërisë civile. Llogaridhënia është kërkuar në ditën e pestë të fushatës “16 ditët e aktivizmit”, që organizohet pikërisht nga MD-ja dhe që, sipas saj, për qëllim ka vetëdijesimin dhe parandalimin e dhunës mbi baza gjinore.

Luljeta Demolli, drejtoreshë e Qendrës Kosovare për Studime Gjinore, ka thënë se ministrja Albulena Haxhiu po përdor platformën e shoqërisë civile, porse, sipas saj, Ministria duhet të jetë në rolin e llogaridhënësit.