LAJMET E MBRËMJES

Haxhiu dëshmon në rastin “Dehari”: Prokurori të mos e pengojë drejtësinë

Foto: Driton Paçarada\KOHA
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, është marrë të hënën në pyetje për rastin e vdekjes së ish-aktivistit të LVV-së, Astrit Dehari, pas një postimi ku ajo ka theksuar se ekzistojnë provat, porse nuk ka vullnet të zbardhet rasti. Pas dëshmisë, në konferencë për media ajo ka treguar për pyetjet që i janë shtuar

Afro një orë e gjysmë ka zgjatur dëshmia e ministres së Drejtësisë, Albulena Haxhiu, dhënë policëve hetues për rastin e vdekjes së ish-aktivistit të Lëvizjes Vetëvendosje (LVV), Astrit Dehari. Haxhiu, në shtatëvjetorin e vdekjes së Deharit, në një postim në rrjetin social Facebook, pati shkruar se provat për rastin ekzistojnë, porse mbetet në vullnetin e Policisë dhe të Prokurorisë që ai të zbardhet.

Në një konferencë për media pas dëshmisë, Haxhiu ka zbuluar pyetjet që iu shtruan - cilat janë provat për pretendimin dhe se kush janë kryerësit e veprës penale, si dhe nëse ka ndonjë vërejtje në proces.