LAJMET E MBRËMJES

Rashiqi thotë se Asociacioni i shuan institucionet e Serbisë, Petkoviq i kundërpërgjigjet

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Ministri për Komunitete dhe Kthim, Nenad Rashiq, tha se me formimin e Asociacionit do të mbyllen institucionet e Serbisë në Kosovë. Atij i reagoi kryenegociatori serbe, Petar Petkoviq, duke thënë se ato do të mbeten nën ombrellën e Asociacionit. E, kryenegociatori kosovar Besnik Bislimi theksoi se draftstatuti garanton se Asociacioni do të operojë konform Kushtetutës së Kosovës.

Me themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe do të shuhen institucionet e Serbisë në Kosovë, ka thënë ministri për Komunitete dhe Kthim, Nenad Rashiq.

Në një intervistë për RadioKim, ai ka theksuar se Asociacioni nuk do t’i zgjidhë problemet e serbëve, ndonëse atyre iu prezantohet si një institucion i tillë.