LAJMET E MBRËMJES

Kurti e Szunyogu me pikëpamje të kundërta për efektin e reformës në administratë

Foto: Driton Paçarada\KOHA
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Miratimi i Ligjit për Pagat dhe i atij për Zyrtarët Publikë ka konfrontuar kryeministrin Albin Kurti dhe shefin e Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog. Në një tryezë të organizuar të martën nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike, Kurti tha me zbatimin e këtyre ligjeve, do të rritet performanca dhe efikasitetit në administratë. Por, Szunyog shprehu drojën se versionet e miratuara i bëjnë zyrtarët publikë më të ekspozuar ndaj korrupsionit dhe ndikimit politik

Kryeministri Albin Kurti dhe shefi i zyrës së Bashkimit Evropian (BE) në Prishtinë, Tomas Szunyog, shprehën qëndrime konfrontuese rreth rezultateve që i prodhon reforma e fundit në administratën publike.

Gjatë diskutimit në këtë temë, në një tryezë të organizuar nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike, të martën, kryeministri Kurti tha se zbatimi i Ligjit për Pagat dhe i atij për Zyrtarët Publikë do të ndikojë në rritjen e performancës dhe efikasitetit në administratë.