LAJMET E MBRËMJES

Koeficienti prej 105 eurosh ndikon në ngritjen dhe në uljen e pagave të zyrtarëve publikë

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

U është dhënë fund diskutimeve lidhur me pagat e zyrtarëve publikë, pasi kabineti qeveritar e miratoi të mërkurën vlerën prej 105 eurosh të koeficientit në Ligjin për Pagat. Caktimi i kësaj vlere ndikoi që të ketë ndryshime në pagat e zyrtarëve publikë. Derisa për një pjesë të tyre do të kenë rritje në paga nga muaji i ardhshëm, për disa të tjerë koeficienti përcakton paga përgjysmë më të ulëta

Katër ditë para se Ligji për Pagave të hyjë në fuqi, Qeveria konfirmoi se vlera e koeficientit do të jetë 105 euro.

Kjo vlerë, e cila është përcaktuar përbrenda Ligjit për Buxhet, e mori miratimin në mbledhjen e së mërkurës të Qeverisë. E kryeministri Albin Kurti paralajmëroi se në vitin e 2024 vlera e koeficientit do të rritet edhe për 5 euro.