LAJMET E MBRËMJES

Komunat, pos ato të VV-së, kundërshtojnë propozimin e Muratit

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Bordi i Asociacionit të Komunave të Kosovës ka kërkuar që ministri i Financave, Hekuran Murati, ta pezullojë vendimin për rivlerësimin e pronave, nga i cili është shkaktuar ngarkesa në pagesë. Sipas Asociacionit, komunat nuk mund të falin tatimin në pronë, siç ka propozuar Murati. E ekonomistët kanë vlerësuar se propozimi i ministrit paraqet joseriozitet institucional. Të vetmit që e kanë mirëpritur propozimin janë komunat që qeverisën nga partia në pushtet – Lëvizja Vetëvendosje

Propozimi i ministrit, Hekuran Murati, që komunat t’ua falin qytetarëve 100 eurot e para të tatimit në pronë, si reflektim ndaj ngarkesës tatimore pas rivlerësimit që Ministria e Financave u ka bërë pronave, nuk ka gjetur mbështetje.

Bordi i Asociacionit të Komunave të Kosovës të shtunën ka kërkuar që ministri ta pezullojë vendimin për rivlerësimin e pronave, nga i cili është shkaktuar ngarkesa për qytetarët dhe ka theksuar se, në bazë të ligjeve në fuqi, komunat nuk mund të falin tatimin në pronë.