LAJMET E MBRËMJES

I vihet dryni “Orendas”, në Gjakovë u protestua kundër dhunës ndaj të moshuarës

 

Në Gjakovë është protestuar pas publikimit të një videoje në të cilën shihet një nga të moshuarat e strehuara aty tek rrahet nga një infermiere dhe tek tallet nga punonjëse të tjera. Protestuesit kërkuan dënim maksimal për infermieret që janë arrestuar prej dy ditësh e edhe mbylljen e qendrës për përkujdesje të të moshuarve “Orenda” në Pejë, ku ka ndodhur rasti. Ministria e Financave kumtoi se ia ka revokuar licencën kësaj qendre.

Dyert e qendrës për përkujdesje të të moshuarve “Orenda” në Pejë do të mbyllen që nga e hëna.

Institucionet ia kanë hequr licencën dy ditë pas publikimit të një videoje në të cilën shihet një nga të moshuarat e strehuara aty tek rrahet nga një infermiere dhe tek tallet nga punonjëse të tjera.