LAJMET E MBRËMJES

Osmani kritikon institucionet për dështim në trajtimin e rasteve të dhunës seksuale

Foto: Driton Paçarada\KOHA
 

Rol më proaktiv nga institucionet në parandalimin, hetimin, ndjekjen penale dhe gjykimin më efektiv, veçanërisht të veprave penale kundër integritetit seksual, ka kërkuar të hënën presidentja Vjosa Osmani në hapjen e “Javës së viktimave të krimit”. Ajo me këtë rast e ka vlerësuar të nevojshëm vettingun në sistemin e drejtësisë dhe ka bërë thirrje që pjesë e tij të bëhen edhe institucionet e drejtësisë

Kritika ndaj institucioneve të drejtësisë për dështim në trajtimin e rasteve të dhunës seksuale ka adresuar të hënën presidentja Vjosa Osmani, në hapjen e “Javës së viktimave të krimit”.

Ajo me këtë rast e ka vlerësuar si të munguar në shumë raste reagimin për mbrojtjen e viktimave të dhunimit dhe e ka theksuar nevojën për luftim efikas dhe të pakompromis të krimeve të këtilla.