LAJMET E MBRËMJES

Qeveria me 654 milionë euro për komunat, Kurti pret reflektim te qytetarët

 

Komunave të Kosovës do t’u rritet buxheti për 15 për qind vitin tjetër, ka thënë kryeministri Albin Kurti në një takim që të shtunën e ka pasur me kryetarët e komunave. Në këtë takim, ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, u kërkoi më shumë punë kryetarëve, duke përmendur se kanë realizuar vetëm 10.2 për qind të projekteve kapitale. Përderisa Kurti ka thënë se kjo rritje e buxhetit duhet të reflektojë në rritjen e cilësisë së shërbimeve komunale ndaj qytetarëve, prej kryetarëve ka pasur kritika në adresë të qeverisë së tijKomunave të Kosovës do t’u rritet buxheti për 15 për qind vitin tjetër, ka thënë kryeministri Albin Kurti në një takim që të shtunën e ka pasur me kryetarët e komunave. Në këtë takim, ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, u kërkoi më shumë punë kryetarëve, duke përmendur se kanë realizuar vetëm 10.2 për qind të projekteve kapitale. Përderisa Kurti ka thënë se kjo rritje e buxhetit duhet të reflektojë në rritjen e cilësisë së shërbimeve komunale ndaj qytetarëve, prej kryetarëve ka pasur kritika në adresë të qeverisë së tij

Buxheti për komunat e Kosovës do të jetë 15 për qind më i lartë vitin e ardhshëm. Në një takim të kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, me kryetarët e komunave u bë e ditur se buxheti për nivelin lokal do ta kapë shifrën e 654 milionë eurove vitin tjetër. Në këtë takim, të mbajtur të shtunën në Pejë, kreu i Qeverisë ka thënë se kjo rritje e buxhetit duhet të reflektojë në rritjen e cilësisë së shërbimeve komunale ndaj qytetarëve. Kryeministri Kurti ka theksuar se qasja e qeverisjes së tij është që të jetë afër qytetarëve nëpërmjet komunave. Para krerëve komunalë, ai i ka numëruar edhe ato që i quajti suksese në fushën e qeverisjes lokale. Ka deklaruar se Qeveria ka ndërmarrë hapa konkretë që nga hartimi i planit kombëtar të zhvillimit deri te hartimi i planit për zvogëlimin e barrës administrative. Ka thënë se në fazën e fundit të hartimit të strategjisë për digjitalizimin e shërbimeve.

“Kemi ndërmarrë shumë hapa reformues, duke filluar me kornizën ligjore që rregullon pushtetin lokal, dyfishimin e mbështetjes së komunave përmes ministrive të linjës, si dhe më e rëndësishmja komunikim të drejtpërdrejtë ndërmjet nivelit qendror dhe atij lokal”, ka thënë Kurti.