Kulturë

Shteti serb financon dokumentarin për betejën e humbur në Koshare

Shteti serb financon dokumentarin për betejën e humbur në Koshare

Po mblidhen të dhëna për një dokumentar, i cili do të fokusohet në betejat e Koshares dhe Pashtrikut, në vitin 1999, të cilën ushtria serbe e humbi në përballje me UÇK-në.

Gjenerali në pension i Ushtrisë Jugosllave, Dragan Zhivanoviq, dhe koloneli Dushko Shlivançanin, të cilët janë akuzuar, por e kanë mohuar të kenë qenë përgjegjës për krime lufte gjatë konfliktit në Kosovë, do të shërbejnë si konsulentë jozyrtarë për dokumentarin me tre pjesë, u lajmërua të enjten, transmeton KultPlus.