Kulturë

Filarmonia e Kosovës nis sezonin e ri me performancë të trumbetistit Nakariakov

Veprat e kompozitorëve Hajden, Çajkovski dhe Brahms u interpretuan në koncertin e parë të Filharmonisë së Kosovës për sezonin e ri.

Nën drejtimin e dirigjentit Boian Videnoff, i cili për herë të katërt bashkëpunoi me instrumentistët e Orkestrës Simfonike, koncerti kishte dy të ftuar specialë, dy instrumentistë të shquar botërorë: pianisten Maria Meeroviç dhe trumbetistin më në zë të kohës, virtuozi Sergei Nakariakov.